Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα για τα Μαθηματικά του Γενικού Λυκείου

Παρακάτω μπορεί να δείτε σε ένα ενιαίο αρχείο-οδηγό για όλες τις τάξεις και για όλα τα μαθήματα καθώς και  για κάθε τάξη ξεχωριστά τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα των Μαθηματικών του Λυκείου όπως τα επιμελήθηκε ο Μαθηματικός Περιηγητής
Κάντε κλικ στους επόμενους συνδέσμους
Σημείωση του Μαθηματικού Περιηγητή : Τα Α.Π.Σ. δεν αποτελούν πάντα την διδακτέα ύλη (πολύ περισσότερο την εξεταστέα ύλη) . Στα Α.Π.Σ. αυτά αναφέρονται, εκτός από τα περιεχόμενα, οι στόχοι, η διδακτική μεθοδολογία , η σκοπιμότητα κλπ. Η εξεταστέα ύλη καθορίζεται με Υ.Α μετά από εισήγηση του Ι.Ε.Π.
Η εξεταστέα ύλη γενικά θα πρέπει να επανακαθοριστεί (με άμεση μείωση της κατά 30%) σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο της διδασκαλίας και των διδακτικών ωρών για κάθε μάθημα . Η ανατροπή ολοένα και πιο πολύ των Α.Π.Σ. , των σχολικών βιβλίων και της διδακτέας- εξεταστέας ύλης δεν εξυπηρετεί την αποδοτική διδασκαλία , αφού συνεχώς η εκπαιδευτική κοινότητα είναι σε μία ανασφάλεα και δεν γνωρίζει αν αυτά που ισχύουν σήμερα θα ισχύουν και αύριο. Χρειάζεται μία ημεμία στους εκπαιδευτικούς και μαθητές για μία ομαλή διδακτική πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου