Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Διακρίσεις Ελλήνων Φοιτητών στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό "IMC 2016"


Τμήμα Μαθηματικών Πανεπιστήμιου Αθηνών - 1 χρυσό + 2 αργυρά + 2 χάλκινα
Αριστοτέλειο Πανεπιστημίο Θεσ/νίκης - 3 χάλκινα




Ο διαγωνισμός IMC (International Mathematics Competition) είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές και οργανώνεται από το University College London. Οι φοιτητές διαγωνίζονται για δύο ημέρες σε πέντε προβλήματα την κάθε ημέρα. Διεξάγεται από το 1994 και εφεξής με τη συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ και της Ευρώπης. 
Φέτος ο διαγωνισμός διεξήχθη από τις 25 μέχρι 31 Ιουλίου στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας και έλαβαν μέρος 258 φοιτητές σε 46 ομάδες. Από την Ελλάδα συμμετείχαν φοιτητές του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και φοιτητές των τμημάτων Μαθηματικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Φυσικής του Α.Π.Θ.
Αναλυτικά, η 5μελής ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελούνταν από τους: Κώστα Ψαρομήλιγκο (χρυσό), Αντώνη Ζητρίδη (αργυρό), Κωσταντίνο Τσίνα (αργυρό), Φαίδωνα Ανδριόπουλο (χάλκινο) και Μιχάλη Σαράντη (χάλκινο).
Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν από το ακαδημαϊκό έτος 2007-08 μέχρι και σήμερα, έχοντας σημαντικές επιτυχίες κάθε έτος. Το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων συμμετοχής στον διαγωνισμό καλύφθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στο πλαίσιο της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του ΙΚΥ και της ΕΤΕ.
 Η ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είχαμε τις εξής διακρίσεις: χάλκινα μετάλλια για τους: Παπαδόπουλο Παναγιώτη (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), Κάρτα Κωνσταντίνο και Κατσετσιάδη Φοίβο (Τμήμα Μαθηματικών). Εύφημος μνεία για τους: Παναγιωτόπουλο Απόστολο, Ιακωβίδη Ιωάννη, Μπατζόλη Γεώργιο, Καμπάνη Γεώργιο, Τογκουσίδη Αναστάσιο (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών) και Βιολάρη Αβράαμ (Τμήμα Φυσικής).
Όπως αναφέρει και ο Καθ. Νικόλαος Καραμπετάκης, Πρόεδρος Τμήματος Μαθηματικών, η επιτυχία των φοιτητών οφείλονταν στην δική τους προσωπική προσπάθεια. Η Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ. χρηματοδότησε την αποστολή των φοιτητών του πανεπιστημίου στον διαγωνισμό αυτό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου